• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba ziet omzet met 61 procent stijgen in Q1

Alibaba ziet omzet met 61 procent stijgen in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Chinese e-commerce gigant Alibaba Group Holding Limited blijft groeien. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit boekjaar de omzet met 61 procent zien stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Het moederbedrijf van Tmall behaalde een omzet van 80,92 miljard Chinese Yuan (10,1 miljard euro), zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers.

“Alibaba had opnieuw een excellent kwartaal,” aldus Daniel Zhang, CEO van de Alibaba Group in het persbericht, “met significante uitbreiding van gebruikers en nog meer engagement over al onze kanalen. We blijven investeren in strategische kansen en innovatie om ons competitieve voordeel te behouden voor groei op de lange termijn.” CFO Maggie Wu van de groep vult aan: “De exceptionele groei over onze grootse kanalen van commercie, cloud computing en digitale media en entertainment valideert onze strategie om te investeren in klantenervaring, product, technologie en infrastructuur voor de toekomst.”

Het netto inkomen kwam neer op 7,650miljard Chinese Yuan (960 miljoen euro), door een afname van 45 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van het voorgaande boekjaar. De daling had te maken met eenmalige kosten, aldus het verslag. Waren deze kosten niet betrokken in het kwartaal, dan was het netto inkomen met 33 procent gestegen.

Bij Tmall, de online marktplaats van Alibaba waar steeds meer internationale modemerken een shop op openen, verkocht 34 procent meer aan producten aldus het verslag. Tijdens het kwartaal opende onder andere Moschino, MCM en Giuseppe Zanotti een eigen winkel op het platform.

Alibaba heeft naast Tmall ook een supermarkt keten genaamd Hema (niet te verwarren met de Nederlandse warenhuisketen Hema) in het portfolio, maar ook de Taoboa App, het Cainiao Network, Lazada en Alibaba Cloud.

Alibaba
Tmall