Afgelopen vrijdag werd Amancio Ortega, de oprichter van Spaans modeconcern Inditex, even de rijkste man ter wereld toen de bedrijfsaandelen met 5,3 procent stegen.

Volgens de ranglijst rijkste mensen van Forbes heeft de modemagnaat een vermogen van 79,8 miljard dollar (72,4 miljard euro), en dankzij een stijging van de bedrijfsaandelen op vrijdag bereikte hij even de nummer een positie. Later die dag zorgde een stijging van Microsoft aandelen van 10 procent dat oprichter Bill Gates zich weer bovenaan de lijst bevond, maar in Spanje werd Ortega’s moment aan de top toch als mijlpaal beschouwd.

Ortega, die een meerderheidsaandeel van 59,3 procent in Inditex heeft, opende zijn eerste Zara winkel in 1975. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste moderetailer ter wereld, en overtreft daarmee giganten als H&M en Gap. Inditex telt inmiddels ruim 6.000 winkels in zo’n 90 landen.

Inditex heeft een beurswaarde van 104 miljard euro, en is daarmee het enige Spaanse bedrijf met een waarde van over de 1 miljard euro, meldt Fashionmag.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN