Amazon heeft via een persbericht laten weten dat klanten in Engeland en Italië nu terecht kunnen bij verschillende winkels waar het e-commerce bedrijf pakket-afhaalpunten (zogenoemde ‘Counters’) heeft geopend. Amazon is van plan om in de toekomst meer partnerschappen aan te gaan met winkels in andere plaatsen in Europa.

Amazon-pakketten ook af te halen bij modewinkels Next

Door de opening van de afhaalpunten wordt het voor consumenten mogelijk om de miljoenen items die verkocht worden via Amazon.co.uk en Amazon.it op te halen de partner-winkels van het bedrijf. De klanten kunnen via de website zelf een afhaalpunt uitkiezen en hebben dan 14 dagen de tijd om hun pakket op te halen. In het persbericht schrijft Amazon dat in Engeland de afhaalpunten zich bevinden in verschillende winkels van het modeketen Next en in Italië kunnen de klanten terecht bij onder andere de boekenwinkelketen Giuni.

Patrick Supanc, Amazon directeur van Locke en Pickup, zegt in het persbericht: “Met de counters hopen we de click-and-collect ervaring te verbeteren. Wij verheugen ons erop dat onze klanten deze service kunnen ervaren in een van de duizenden winkels die nu beschikbaar zijn, en daar blijft het niet bij. We zijn nu actief op zoek naar meer winkels om mee samen te werken.”

Ook de partners laten zich in het persbericht enthousiast uit over de Amazon afhaalpunten. De eigenaar de Italiaanse kantoorboekhandel Teresa, Andrea Locatelli, vertelt dat tijdens de proefperiode van de afhaalpunten, klanten niet alleen pakketjes kwamen ophalen. Ook kochten zij bijvoorbeeld de krant of kauwgom voor zij de deur uitliepen.

Geschreven door Kenza Benjekra

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN