• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amazon overweegt aandeel in Souq.com

Amazon overweegt aandeel in Souq.com

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Amazon.com overweegt een bod te doen op een aandeel van minstens 30 procent in de in Dubai gevestigde e-tailer Souq.com. Dat melden bronnen van Bloomberg.

De online gigant zou hiermee verder willen uitbreiden in het Midden-Oosten. Amazon is echter niet de enige kaper op de kust. Zo zouden diverse private equity firma’s en lokale familiebedrijven ook geïnteresseerd zijn, aldus de anonieme bronnen.

Goldman Sachs is door Souq.com aangesteld om eventuele kopers te vinden voor het bedrijf, dat een waarde zou hebben van minstens 1,2 miljard dollar (1,09 miljard euro). Souq.com zou echter nog niet in onderhandeling zijn met een partij.

Huidige investeerders Tiger Global Management en het Zuid-Afrikaanse Naspers Ltd. zijn bereid hun aandeel te verkopen, en het zou daarom een aandeel van meer dan 30 procent kunnen betreffen. Souq.com haalde in februari 275 miljoen dollar op van investeerders, nadat ondermeer Tiger Global en Naspers hun aandeel in het bedrijf verhoogden. Geen van allen wilden reageren op het bericht.

In een interview in februari zei de CEO van Souq.com, Ronaldo Mouchawar, dat het bedrijf ook openstaat voor een eventuele beursgang.

Amazon
Souq.com