Naar verwachting zal de vierde editie van Amazons Prime Day, ondanks stakingen van Europese werknemers, de Amerikaanse egigant 4 miljard euro opleveren. Dit schrijft Internet Retailer. Volgens de nieuwssite leverde de kortingsdagen de retailer vorig jaar 2,4 miljard euro op.

Dat Internet Retailer zo'n grote stijging in omzet verwacht komt door de duur van de sale en de extra korting. Dit keer vindt Prime Day 36 uur plaats, van 12.00 uur op 16 juli tot 17 juli 00.00 uur. De aanbiedingen zijn te vinden in de categorieën elektronica, smartphones en tablets, doe-het-zelfartikelen, speelgoed, mode en sport. Het gaat hier om producten die de rest van het jaar zelden zijn afgeprijsd. De kortingen lopen op tot 80 procent. De categorie Whole Foods doet dit jaar voor het eerst mee met 10 procent extra korting.

Ook heeft Amazon dit jaar meer Prime-leden, in totaal 100 miljoen. Prime-leden hebben toegang tot ‘duizenden aanbiedingen’. Er doen dit jaar ook meer landen mee, waaronder Nederland en Luxemburg (België was al deelnemer). De aankopen voor Nederlandse leden gaan via de Duitse Amazon .

Amazons koopjesdagen kunnen op minder enthousiasme bij de werknemers van de online retailer rekenen. In Europa hebben de Amazon-werknemers een ‘Prime Day’-boycot in het leven geroepen. Volgens verschillende media, waaronder Forbes en The Independent, zal een onbekend aantal werknemers vandaag zijn werk neerleggen om aandacht te vestigen op de slechte arbeidsomstandigheden van ‘laaggeschoolde werknemers’. Amazon-medewerkers in Spanje hadden de staking afgelopen dinsdag al ingezet. Naar verluidt hebben werknemers in Italië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Polen zich bij de boycot aangesloten. De staking gaat volgens Forbes tot dinsdag 17 juli duren.

Prime Day vond voor het eerst plaats in 2015 in de Verenigde Staten. Vorig jaar werd in het land 630 miljoen dollar (ruim 540 miljoen euro) omzet gedraaid op Prime Day. Nederlanders kunnen sinds dit jaar ook Amazon Prime-lid worden, waardoor ze kunnen profiteren van de koopjesdag.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN