Er lijkt geen einde te komen aan de problemen die de Amerikaanse modeketen American Apparel teisteren. Het merk, dat momenteel verwikkeld is in een juridisch gevecht met voormalig CEO en oprichter Dov Charney, kampt met een dalende omzet als gevolg van concurrentie van goedkope modeketens als H&M en Zara en is van plan 30 miljoen dollar te besparen gedurende de komende achttien maanden.

American Apparel maakte maandag ook bekend dat verlieslijdende winkels zouden worden gesloten, hetgeen gepaard gaat met het verlies van banen. Het bedrijf zei niet hoeveel winkels of welke locaties het betrof. Het label telt momenteel 239 winkels in zo’n twintig landen.

Het bedrijf is ook van plan een compleet nieuwe herfstcollectie voor zowel dames als heren te lanceren. CEO Paula Schneider zei in een persbericht er alles aan te doen om het bedrijf weer winstgevend te maken. De sluitingen zijn ‘nodig’ om het merendeel van de 10,000 banen bij American Apparel veilig te stellen, zegt zij.

De omzet daalt al sinds 2010, wat tot flinke verliezen heeft geleid. American Apparel waarschuwde echter dat, ondanks de kostenbesparingen, het nog kapitaal nodig heeft voor de komende twaalf maanden. Het is ook nog niet zeker of het dit kapitaal kan opbrengen, aldus het bedrijf. In mei zei American Apparel al van plan te zijn 10 miljoen dollar in kapitaal aan te trekken, maar of dat gelukt is heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.

Wall Street reageerde onthutst, en de bedrijfsaandelen daalden met 10,2 procent.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN