• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amerikaanse tak Diesel vraag uitstel van betaling aan

Amerikaanse tak Diesel vraag uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Diesel USA Inc heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo melden diverse media waaronder Reuters. De Amerikaanse tak van Italiaanse jeansmaker Diesel SpA heeft bij de rechtbank Chapter 11 bescherming aangevraagd, wat enigszins gelijk is aan het Nederlandse uitstel van betaling, maar eindigt in Amerika vaak met een succesvolle herstructurering.

Moederbedrijf Diesel SpA is geen onderdeel van de aanvraag. Diesel USA is de enige distributeur van Diesel producten in de Verenigde Staten sinds de oprichting in 1995. De afgelopen jaren had de Amerikaanse tak met een terugloop van 53 procent in de omzet. Deze daling was te zien over de afgelopen zes jaar. Ook diefstal en frauduleuze producten die door anderen werden verkocht kostten het bedrijf 1,2 miljoen dollar de afgelopen drie jaar.

In de aanvraag bij de rechtbank wordt gemeld dat het bedrijf niet van plan is te sluiten, maar enkel van een deel van de 28 winkels af wil. De strategie van het bedrijf is dan ook om zich te richten om winstgevende winkels en het verbeteren van de producten.

Diesel
Diesel SpA
Diesel USA Inc.