• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ann Demeulemeester kondigt eerste pre-collectie met Stefano Gallici aan

Ann Demeulemeester kondigt eerste pre-collectie met Stefano Gallici aan

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Stefano Gallici debuutshow Ann Demeulemeester. Credits: Ann Demeulemeester SS24 via Launchmetrics Spotlight.

De presentatie van de SS25 pre-collectie van Belgisch modehuis Ann Demeulemeester onder leiding van Stefano Gallici staat vast: van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei in Parijs, in de showroom aan het adres 4 Rue de Saintonge.

Ann Demeulemeester kent succes sinds de aanstelling van Gallici als creatief directeur. “Gallici's uitgesproken artistieke visie heeft het merk naar nieuwe hoogten gestuwd, een sterke resonantie met het publiek en een stijging van de verkoop naar nieuwe niveaus via de belangrijkste distributiekanalen,” aldus het persbericht. Onder zijn creatieve leiding kwam er onder andere een ‘strategische uitbreiding van het productassortiment'. Een voorbeeld is de Wardrobe Collection, een selectie alledaagse kleding ontworpen met een knipoog naar de runway-esthetiek van het merk. Deze collectie was goed voor een 20 procent stijging van de omzet tijdens de AW24 verkoopcampagne, zo meldt het bedrijf.

Na de positieve verkoopresultaten van Gallici's tweede runway collectie, die met 44 procent groeide ten opzichte van het vorige seizoen, deelt Ann Demeulemeester dat het merk begint aan een nieuw hoofdstuk ‘vol grenzeloze mogelijkheden en voortdurende groei.' Te beginnen met een eerste pre-collectie voor SS25 in Parijs.

Gallici begon in juni 2023 als creatief directeur bij Ann Demeulemeester. Tijdens Paris Fashion Week SS24 maakte hij zijn debuut als creatief directeur van het Belgische modemerk. Zijn eerste collectie eerde de donkere sfeer waar Ann Demeulemeester om bekend staat, en voegde daar twee nieuwe kleuren aan toe. Te weten: kobaltblauw en kakigroen.

Ann Demeulemeester
Stefano Gallici