• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Antwerpen past parkeerreglement historisch centrum aan, ook voordelen voor ondernemers

Antwerpen past parkeerreglement historisch centrum aan, ook voordelen voor ondernemers

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Beeld ter illustratie van parkeerbeleid. Credits: Unsplash

Antwerpen heeft afgelopen zomer een nieuw parkeerreglement doorgevoerd. In het historisch centrum kon daardoor alleen geparkeerd worden door bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders. Het reglement wordt echter nu alweer aangepast en de veranderingen gaan 1 oktober in, zo blijkt uit een bericht van De Stad Antwerpen.

Allereerst wordt de lijst van economische activiteiten uitgebreid zodat meer ondernemers een parkeervergunning kunnen aanvragen. Daarbij zullen de ondernemersvergunning gelijkgetrokken worden met de vergunningen voor bewoners en andere vergunninghouders. Hierdoor kunnen ondernemers nu parkeren in alle parkeertariefzones op het grondgebied van de stad Antwerpen. De tarieven voor ondernemers worden u aangepast. Een dagvergunning kost nog maar 35 euro in plaats van 44 euro en een vergunning voor drie maanden kost 1350 euro in plaats van 1966. De stad onderzoekt nog andere formules zoals week- en maandvergunningen.

Wie geen vergunning aan kan vragen is voor parkeren in het historisch centrum afhankelijk van de diverse betaalparkings.

Antwerpen
Scroll down to read more