Aquisitie SMCP door Shandong Ruyi

De deal is rond. Het Chinese textielconcern Shandong Ruyi neemt een meerderheidsbelang in SMCP. De waarde van het Franse bedrijf van modemerken Sandro, Maje en Claudie Perlot wordt geschat op 1,3 miljard euro.

De SMCP groep liet eerder weten dat er grote ruimte is voor groei in de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Vooral de Chinese middenklasse vertegenwoordigt een belangrijke doelgroep. Daarbij zou Shandong van dienst kunnen zijn. Het bedrijf produceert en verkoopt textielproducten van wol in China en in het buitenland onder de merknaam Ruyi.

Evelyne Chetrite, oprichter en managing directeur van SMCP, laat weten: “Mijn zus, Judith Milgrom en ik kijken uit om met de Shandong Ruyi groep te beginnen aan de volgende fase van ons bedrijf."

Yafu Qiu, de voorzitter van Shandong, noemt de aquisitie een 'belangrijke stap' voor het bedrijf en het doel marktleider in de textiel- en modeindustrie te worden in zowel China als ook wereldwijd. "We zijn zeer onder de indruk van het succes van Sandro, Maje en Claudie Pierlot en hebben veel respect voor de oprichters en managers van SMCP," zegt Qiu. "Voor hun passie en hun presentaties."

"Door de deskundigheid van SMCP, een groep met diep gewortelde roots in Parijs, te combineren met onze bestaande kracht in Azië en specifiek China, kunnen we beide bedrijven vooruit helpen. We kijken niet alleen uit naar een veelbelovende samenwerking met de leiders van SMCP en KKR, maar we kijken ook uit naar het ondersteunen van SMCP bij het bereiken van haar lange-termijn doelstelling wereldwijde leider te worden in 'toegangelijke luxe'", aldus Qiu.

SMCP's huidige design- en creatieve teams in Parijs worden aangehouden. Ook de strategie en organisatorische structuur blijven onveranderd onder het bewind van Shandong Ruyi. De nieuwe aandeelhouer zal ook de DNA en unieke identiteiten van de modemerken beschermen.

Investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co. LP (KKR) behoudt een minderheidsbelang in de groep. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Foto: Maje

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN