• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Arcadia ontwijkt surseance - herstelplan goedgekeurd

Arcadia ontwijkt surseance - herstelplan goedgekeurd

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Arcadia Group kan verder met de geplande winkelsluitingen en herstructureringen bij de groep. De CVA’s (Company Voluntary Arrangements) zijn goedgekeurd door de meerderheid van de schuldeisers van het bedrijf, zo laat Arcadia weten in een statement.

Arcadia is onder andere het moederbedrijf van Topshop en Topman en verkeert al enige tijd in zwaar weer. De CVA’s werden eerder geïntroduceerd om te voorkomen dat het bedrijf surseance aan moet vragen. De groep is van plan 23 winkels te sluiten en de Amerikaanse tak van Topman en Topshop in zijn geheel te sluiten. Naast Topshop en Topman is Arcadia ook het moederbedrijf van Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis, Evans en Burton. Voor zover bekend is, staan de winkels van Topshop en Topman in Nederland niet op het spel bij de geplande winkelsluitingen.

Nu het plan is goedgekeurd zal Lady Green, een van de grootaandeelhouders van de groep, opnieuw 50 miljoen pond (56 miljoen euro) investeren. Eerder werd al aangekondigd dat zij 100 miljoen pond (112 miljoen euro) zal voorzien voor het bedrijf zodat een gat aan financiering overbrugd kan worden. Elke jaar, de komende drie jaar zal zij 25 miljoen pond beschikbaar stellen naast een extra bijdrage van 25 miljoen pond (28 miljoen euro) tijdens de gehele periode.

“Vanaf vandaag, met de juiste kostenstructuur geïmplementeerd en een stabiele financiële basis voor de groep, kunnen we onze ommekeer uitvoeren zodat er groei in onze digitale en groothandelskanalen zal zijn terwijl we verzekeren dat onze winkels het hart zijn van ons aanbod,” aldus CEO Ian Grabiner in het bericht.

Photo credit: FashionUnited

Arcadia Group
TOPSHOP