Asos H1: voor het eerst 1 miljard sitebezoeken in halfjaar

De groei blijft doorzetten bij Asos Plc. De e-tailer zag de omzet met 27 procent toenemen in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar. Daarnaast passeerde het ook voor het eerst de 1 miljard sitebezoeken binnen 6 maanden, aldus het rapport.

“Deze resultaten laten goede handel zien terwijl we substantiële investeringen doen in onze toekomst,” aldus Nick Beighton, CEO van Asos Plc in het rapport. “Onze engagement met klanten laat sterke prestaties zien en we hebben meer dan een miljard site bezoeken behaald voor de eerste keer. Naast onze investering in onze mensen en onze technologie, versnellen we de investeringen in distributie en logistiek, waardoor we de basis leggen voor 4 miljard pond (4,59 miljard euro) aan netto verkoop, de volgende stap in het bouwen van Asos als ‘s werelds nummer een bestemming voor mode liefhebbende twintigers.”

In het eerste halfjaar behaalde Asos Plc een omzet van 1,131 miljard pond (1,49 miljard euro). Winst voor belastingen nam toe met 10 procent naar 29,9 miljoen pond (34 miljoen euro). De omzet in Groot-Brittannië nam toe met 22 procent naar 414,5 miljoen pond (475 miljoen euro). De omzetgroei werd in het gebied, ondanks de moeilijke marktomstandigheden gestuwd door de uitbreiding van categorieën en nieuwe services zoals ‘Try before you Buy’, aldus het rapport. De omzet uit de rest van de wereld liep op naar 716,8 miljoen pond (822,2 miljoen euro) dankzij een stijging van 31 procent. De omzet in Europa nam toe met 31 procent, in de Verenigde Staten kwam het groeipercentage neer op 26 procent.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Beeld: Asos

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN