De Britse online moderetailer Asos heeft de winstprognose voor het lopende boekjaar verhoogd dankzij grote vraag in zowel het buitenland als in de thuismarkt. De groep verwacht een omzetgroei van ongeveer 15 tot 20 procent en een brutowinst van 47 miljoen pond (66,3 miljoen euro), 2 miljoen pond meer dan eerder verwacht, en een stijging ten opzichte van 43,9 miljoen pond (61,9 miljoen euro) vorig jaar.

Volgens Asos heeft de groep de winststijging te danken aan hogere verwachtingen voor de brutomarges. Lagere prijzen worden gecompenseerd door betere controle over de inventarissen en verkoop van artikelen voor de volle prijs, aldus de groep.

Asos toont hiermee tekenen van herstel. Vorig jaar moest het bedrijf een reeks winstwaarschuwingen afgeven, mede als gevolg van grotere investeringen, uitbreiding in nieuwe markten en een flinke brand in het magazijn, meldt Reuters.

In het derde kwartaal van het lopende boekjaar steeg de omzet in de thuismarkt met 27 procent, terwijl deze in het buitenland met 16 procent groeide. Asos profiteerde hierbij van een prijsstellingsysteem waarbij het bedrijf per land de prijzen mag bepalen, afhankelijk van de wisselkoersen. Het aantal bezoekers aan de site steeg met 11 procent naar 9,7 miljoen.

De bedrijfsaandelen bleven nagenoeg gelijk na de onthulling van de kwartaalcijfers.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN