• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aziatische investeerder neemt Fornarina over

Aziatische investeerder neemt Fornarina over

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Italiaanse modemerk Fornarina is sinds kort in Aziatische handen. Volgens diverse Italiaanse media is het in Hong Kong gevestigde Bright Fame Holdings, onderdeel van de People Group, sinds november 2016 eigenaar van het volledige bedrijf.

Fornarina, tot voor kort onderdeel van Fornarina Spa, is nu onderdeel van Fornarina Srl: een bedrijf opgericht door de People Group. Het bedrijf zal in thuisland Italië gevestigd blijven, en zal onder leiding staan van de Italiaanse CEO Mauro Gabrielli.

”Fornarina maakt ons portfolio diverser en biedt veel internationaal potentieel,” liet vice president van Bright Fame Holdings weten. “Onze partners zullen kunnen profiteren van onze expertise op het gebied van design, productie en internationale sales, welke ons authenticiteit en een sterk merk-DNA verlenen.”

Onder de nieuwe eigenaar zal de focus voor Fornarina liggen op denim, kleding en schoenen. “We kijken ernaar uit met Fornarina een nieuwe generatie zelfbewuste consumenten aan te spreken, en zullen alles doen om Fornarina’s potentieel optimaal te benutten,” aldus Tina Liu, directeur van de People Group.

De onderhandelingen tussen Fornarina en haar nieuwe Aziatische eigenaar hebben een groot gedeelte van 2016 in beslag genomen. De overname volgt op een aantal jaar waarin Fornarina het financieel moeilijk had, doordat maar geen akkoord kon worden bereikt met diverse schuldeisers. Aan het eind van 2014 werd dat akkoord toch bereikt, en kon het bedrijf zich naast het aflossen van de schuld ook weer richten op de commerciële activiteiten.

Nu de koop door de People Group rond is, kan Fornarina zich aansluiten bij het rijtje merken dat in de afgelopen tijd in Aziatische handen viel. Zo werd het Britse Aquascutum eind vorig jaar overgenomen door de Chinese Randong Ruyi Group: dezelfde partij die enkele maanden eerder ook meerderheidsaandeelhouder werd van het Franse SMCP.

Beeld: Fornarina Facebook

Bright Fame Holdings
Fornarina
People Group