• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Barneys verkoopt activa aan Authentic Brands Group voor 271 mln dollar

Barneys verkoopt activa aan Authentic Brands Group voor 271 mln dollar

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Barneys New York heeft een overeenkomst gesloten om zijn activa aan Authentic Brands Group en investeringsbank B. Riley Financial Inc. te verkopen voor ruim 271 miljoen dollar (245 miljoen euro). Dat schrijft Reuters op basis van gerechtelijke documenten ingediend bij de faillissementsrechtbank in New York.

De overeenkomst betreft een zogenaamde “stalking horse purchase agreement”, een overeenkomst waarbij een bod wordt gedaan op een failliet bedrijf of de activa daarvan. Het overeengekomen bedrag dient als minimum mocht een andere partij nog een bod doen. Gebeurt dat niet voor de deadline van in dit geval 22 oktober, dan gaat de overeenkomst met Authentic Brands door. Mocht een andere kandidaat vóór de deadline een bod uitbrengen, dan wordt Barneys geveild en dient de 271 miljoen dollar als startbod.

Als de overeenkomst doorgaat, dan betekent dat het einde voor de filialen van Barneys, en zouden er eventueel Barneys shop-in-shops komen Saks Fifth Avenue winkels. Volgens de Wall Street Journal was Barneys op woensdag nog actief op zoek naar een andere mogelijkheden.

Volgens een bron van Reuters onderzoekt een groep onder leiding van modeprofessional Sam Ben-Avraham een mogelijk bod, waarbij veel van de huidige winkels van Barneys openblijven.

Barneys werd in 1930 opgericht en richtte zich in eerste instantie op de middenklasse. Pas in de jaren zestig veranderde het iconische warenhuis op Madison Avenue in New York in de luxe winkel die we nu kennen.

Authentic Brands Group
B. Riley Financial Inc.
Barneys
Barneys New York