• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Batavia Stad Fashion Outlet komt waarschijnlijk in Nederlandse handen

Batavia Stad Fashion Outlet komt waarschijnlijk in Nederlandse handen

Door Caroline Brakel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Outletcentrum Batavia Stad Fashion Outlet komt waarschijnlijk volledig in handen van het Nederlandse pensioenfonds APG, zo meldt de Telegraaf. De verkooponderhandelingen werden ook bevestigd door de voormalige Britse aandeelhouder Hammerson en door APG zelf.

Batavia Stad Fashion Outlet maakt onderdeel uit van Via Outlets dat elf outlet centra verspreid over Europa heeft. Het Britse bedrijf Hammerson heeft de helft van de aandelen en APG de andere helft, maar vastgoed ontwikkelings- en investeringsbedrijf Hammerson heeft het zwaar door de coronacrisis. Door de verkoop van hun aandelen in Via Outlets aan APG hopen ze uit de schulden te komen.

Batavia Stad Fashion Outlet werd in 2001 geopend in Lelystad en was het eerste outlet winkelcentrum in Nederland. Het werd vernoemd naar het Bataviaschip uit 1628 en in het winkelcentrum verkopen meer dan 250 nationale en internationale modemerken oude collecties en voorraad met 30 tot 70 procent korting, waaronder Calvin Klein, Scotch & Soda en Hugo Boss.

Beeld: Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad
Detailhandel
outletcentrum
Retail