• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belastingdienst biedt direct uitstel van belastingen voor ondernemers

Belastingdienst biedt direct uitstel van belastingen voor ondernemers

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondernemers getroffen door de impact van het coronavirus krijgen direct drie maanden uitstel van hun belastingen. Dit meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën. De ondernemers hoeven geen bewijzen mee te sturen om uitstel te krijgen.

Op Twitter laat de staatssecretaris weten: “Ik wil uitstel van belastingbetaling voor ondernemers zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom krijgt u na uw verzoek direct drie maanden uitstel.” Het enige wat een ondernemer nu hoeft te doen is een brief te sturen naar de Belastingdienst met de mededeling dat er betalingsproblemen zijn door corona.

Normaal gesproken is altijd een derdenverklaring nodig met de aanvraag tot uitstel van betaling. Wil een ondernemer langer dan drie maanden uitstel dan is een dergelijke verklaring nog wel nodig.

Meer lezen over de berichten gelinkt aan het coronavirus in de modeindustrie? Hier vindt u alle Nederlandstalige artikelen. Voor het internationale nieuws op de speciaal ingerichte pagina op FashionUnited.com klikt u hier.

Belastingdienst
Coronavirus