• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Beleggers en obligatiehouders FNG plannen juridische stappen’

‘Beleggers en obligatiehouders FNG plannen juridische stappen’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Verscheidene beleggers en obligatiehouders van de failliete modegroep FNG plannen gerechtelijke stappen tegen het bedrijf, zo schrijft De Tijd op basis van meerdere bronnen. Schuldeisers kunnen als gevolg van het faillissement flink wat geld kwijtraken. Zo ook aandeelhouders van het beursgenoteerde FNG NV, dat weliswaar niet failliet is, maar waarvan de aandelen spoedig minder waard zullen worden. Voor sommigen is dat reden tot juridische actie.

“Als het hele bedrijf ten onder ging, dan zouden we denken ‘het zij zo’. Maar dat is hier niet het geval”, zo stelt een anonieme obligatiehouder tegenover De Tijd. De obligatiehouder denkt aan juridische stappen, zegt hij, maar wil er eerst achter komen of hij een kans maakt in de rechtszaal. “Als ik juridisch een kans maak, rijst ook de vraag of er iets te recupereren valt. Zit er nog geld in die vennootschap?”

Ook aandeelhouders hebben zich inmiddels geroerd. Advocaat Geert Lessens van bureau SQ Law zegt tegenover De Tijd van meerdere FNG-aandelhouders opdrachten te hebben ontvangen. ‘Ons vooronderzoek naar het dossier loopt’, aldus Lessens. Andere beleggers houden zich koest. “Wij hebben geen stappen gezet en zullen er ook geen zetten, zo stelt een van hen. “Er zijn waarschijnlijk fouten gemaakt, maar voor gerechtelijke stappen moeten kosten worden gemaakt en de kans om iets te recupereren lijkt me klein.”

FNG
FNG NV
Rechtspraak