• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Belgisch zwangerschapsmodemerk Fragile stopgezet na ruim 30 jaar

Belgisch zwangerschapsmodemerk Fragile stopgezet na ruim 30 jaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Fragile

De zwangerschapsmode van Fragile zal verdwijnen. Het merk wordt na ruim 30 jaar stopgezet, zo blijkt uit een statement in handen van FashionUnited.

“We blikken met trots terug op meer dan 30 jaar Fragile,” aldus Suzan Harlange, brand manager van modemerk Nathalie Vleeschouwer. Nathalie Vleeschouwer is ook de bezieler van Fragile. “Nathalie Vleeschouwer heeft als ontwerpster het zwangerschapsmodebeeld mee veranderd in jaren ’90 en ’00 en het heeft het pad geëffend voor de damescollectie die haar eigen naam draagt, Nathalie Vleeschouwer. Mode is veranderlijk en zwangerschapsmode dus ook. We merkten de laatste jaren een negatieve evolutie op die markt en als dynamisch bedrijf laten we ons niet graag meesleuren in een neerwaartse spiraal. De Nathalie Vleeschouwer collectie zit in een stroomversnelling qua groei en we willen al onze energie hierop inzetten. Door de meer dan 30 jaar ervaring met Fragile kunnen we dan ook verderbouwen op veel expertise, waar we erg dankbaar voor zijn.”

Lees ook:
Nathalie Vleeschouwer’s brand manager over nieuw winkelconcept: “In Knokke steeg de omzet met 75 procent”

Einde voor zwangerschapsmodemerk Fragile

Al langere tijd waren er subtiele veranderingen bij Fragile. Het merk werd namelijk vanaf 2021 verkocht via de website van zustermerk Nathalie Vleeschouwer. Vleeschouwer wilde meer synergie tussen haar diverse labels, zo bleek uit diverse persberichten uit dat jaar. Fragile had ook diverse eigen flagshipstores in de hoogtijdagen. Het merk werd ook verkocht in meerdere Europese landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Groot-Brittannië. Ook werd het een tijd verkocht in Japan en Amerika.

Fragile is het eerste label van Nathalie Vleeschouwer. Ze startte het merk in 1990. “Ik was heel jong toen ik begon, 22 jaar, en zelf nog nooit zwanger geweest. Positiemode trok mij aan omdat het een zachtere wereld leek dan de modewereld waar ik op de academie in Antwerpen mee in aanraking kwam,” zo vertelde Vleeschouwer in 2008 tegen FashionUnited. In 2011 begon ze een tweede label onder haar eigen naam.

Fragile
Nathalie Vleeschouwer