Berichten mogelijke verkoop C&A ‘schokken’ Alexander Brenninkmeijer

Eerder dit jaar werd bericht dat C&A mogelijk verkocht wordt aan Chinese investeerders. Alexander Brenninkmeijer, onderdeel van de familie die C&A ooit oprichtte, vertelt nu tegen Der Spiegel dat hij niet op de hoogte was van de plannen.

“Het was een schok voor mij en alle familieleden waarmee ik heb gepraat,” aldus Brenninkmeijer in Der Spiegel. “Als het aan mij en de vele andere familieleden ligt, dan zullen we C&A zeker niet verkopen.” Een dergelijke verkoop zou betekenen dat het bedrijf niet langer in de handen van de familie Brenninkmeijer zal zijn, zoals het nu al jaren is. Cofra Holding is de eigenaar van de keten en wordt geleid door Martijn Brenninkmeijer, maar Alexander Brenninkmeijer is niet bij het bedrijf betrokken als eigenaar of manager. Cofra Holding reageert dan ook tegen TextilWirtschaft dat het in een familie van 1500 man, de grootte van de familie Brenninkmeijer, normaal is dat de visies voor het bedrijf verschillen.

Cofra Holding heeft begin dit jaar, na berichtgeving van een mogelijke verkoop aan Chinese Investeerders, een dergelijke deal bevestigt noch ontkent. Wel gaf het bedrijf aan te kijken naar ‘mogelijkheden om te accelereren in groeimarkten zoals China, opkomende markten en op digitaal vlak’. Daarbij liet de holding weten dat ‘samenwerkingen en andere vormen van externe investeringen hier een onderdeel van kunnen zijn’.

Beeld: FashionUnited

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN