• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Beursgang voor Showroomprivé

Beursgang voor Showroomprivé

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Franse online shopcommunity Showroomprivé gaat eind deze maand naar de beurs. Het bedrijf hoopt een bedrag van 373 miljoen euro op te halen, waarmee het zijn uitbreidingsplan kan financieren en concurrentie van rivalen als Amazon en Vente-Privee het hoofd kan bieden. Dat meldt persbureau Reuters.

Op 30 oktober maakt Showroomprivé, opgericht in 2006, zijn intrede op de Euronext in Parijs. De aandelen van het bedrijf zullen worden verkocht tegen een bedrag van 19,50 tot 26,30 euro, wat moet leiden tot een totale waarde van 870 miljoen euro.

Showroomprivé’s huidige aandeelhouders, waaronder de Amerikaanse investeringsfondsen Accel Partners en Kilwa Investment, zouden hun aandelen met een geschatte waarde van tussen de 210 miljoen en 293 miljoen euro kunnen verkopen, zo zegt het bedrijf. De Chinese moderetailer Vipshop Holdings, die staat genoteerd aan de Amerikaanse beurs, heeft aangekondigd 30 miljoen euro daarvan te gaan kopen, volgens Reuters goed voor een aandeel van 2 tot 4 procent in Showroomprivé.

Met het geld wil de Franse e-tailer vooral de concurrentie met Vente-Privee aangaan. Beide bedrijven werken met hetzelfde systeem, waarbij overstock modeproducten tegen een lage prijs worden verkocht.

Showroomprivé is momenteel actief in acht landen, waaronder Nederland, België, Spanje en Italië. Vorig jaar genereerde het bedrijf een omzet van 480 miljoen euro en kreeg het zo’n 4 miljoen nieuwe klanten. Dit jaar streeft het bedrijf naar een omzetstijging van 25 procent.

beursgang
euronext
Showroomprive