• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Bijenkorf wordt overgenomen door Thaise Central Group’

‘Bijenkorf wordt overgenomen door Thaise Central Group’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: De Bijenkorf

Het Nederlandse warenhuis De Bijenkorf komt binnenkort in handen van het Thaise conglomeraat Central Group. Dat melden anonieme bronnen tegenover Bloomberg. De Bijenkorf valt onder de Britse Selfridges Group, die door huidige eigenaar Weston Group te koop werd gezet. De Canadese Weston Group heeft een akkoord voor verkoop gesloten met de Thaise partij, zo schrijft Bloomberg.

Central Group heeft nog een aantal andere grote retailbedrijven in bezit, waaronder de Duitse winkelketen KaDeWe en het Italiaanse warenhuis Rinascente. Met de overname van Selfridges kan het onder meer de Selfridges-warenhuizen, De Bijenkorf en nog enkele ketens in Ierland en Canada aan dat rijtje toevoegen.

Eerder dit jaar gingen berichten rond dat Weston Group de Selfridges Group in de etalage had gezet. Dat werd door de partijen zelf niet bevestigd, maar The Guardian schreef in juli dat de groep verkocht zou gaan worden voor een startbedrag van vier miljard pond, omgerekend 3,5 miljard euro.

FashionUnited is door De Bijenkorf verwezen naar de Selfridges Group voor een reactie, maar is nog in afwachting van een antwoord.

UPDATE 14:00 DONDERDAG 2 DECEMBER:

In een publiek persstatement ontkent Central Retail, een dochteronderneming van Central Group, betrokken te zijn bij de overname. In het statement schrijft CEO Yol Phokasub: “Overeenkomstig het verzoek van de Stock Exchange of Thailand aan Central Retail Corporation Public Company Limited om opheldering met betrekking tot nieuwsberichten die melden dat Central Group voorbereidingen treft om Selfridges te kopen; het bedrijf wil graag verduidelijken dat het bedrijf momenteel niet betrokken is bij de transactie die in het nieuws is gemeld.” De Selfridges Group wenste niet op de nieuwsberichten te reageren. Vanuit Central Group is ook nog geen bericht gekomen over de overname.

Central Group
De Bijenkorf
Selfridges Group
Weston Group