• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Billabong maakt weer winst in H1

Billabong maakt weer winst in H1

Door Anne Buis

26 feb. 2015

Het Australische Billabong heeft voor het eerst in drie jaar winst gemaakt. Dat werd bekend bij de publicatie van de eerste halfjaarcijfers van het nieuwe fiscale jaar.

Het surfmerk laat weten dat de nettowinst tot 31 december 2014 25,7 miljoen Australische dollar (17,8 miljoen euro) bedroeg, tegen de gemiddelde wisselkoers. Vorig jaar werd er nog een verlies gemeld van 126,3 miljoen dollar (87,7 miljoen euro). De omzet daalde met 0,5 procent tot 522,1 miljoen Australische dollar (362,8 miljoen euro). Op basis van constante wisselkoersen was de daling 1,1 procent. De EBITDA steeg tot 42,8 miljoen Australische dollar (29,7 miljoen euro), exclusief belangrijke items en beëindigde activiteiten.

De Europese EBITDA groeide met 5,1 miljoen Australische dollar, dankzij de herstructurering en het succes op de Amerikaanse markt. De omzet groeide respectievelijk met 9,5 procent en met 5,7 procent bij een gelijkblijvend aantal winkels in de groothandel.

“Het is heel bemoedigend om in het jaar van onze turnaround de Group te zien terugkeren naar winstgevendheid, voor het eerst in drie jaar. Er zijn echter nog aanzienlijke operationele hervormingen uit te voeren,” laat CEO Neil Fiske weten.

Beleggers en analisten leken echter niet onder de indruk met het nieuws. "Helaas is er nog geen universele vooruitgang in de turnaround van Billabong International. Europa blijft een hoofdpijndossier, samen met de Aziatische activa. De VS is de enige markt met grote groei, maar die groeide met 9,5 procent. De markt verwachtte tussen 10 en 12 procent," zei IG-market strateeg Evan Lucas tegen WWD. De aandelen van het bedrijf daalden met 3,6 procent in de vroege ochtend op donderdag.

Billabong