Björn Borg noteert 14,4 procent omzetgroei in H1

Björn Borg AB heeft opnieuw goede omzetresultaten geboekt. Het Zweedse modebedrijf sloot de eerste helft van het lopende boekjaar, dat liep van 1 januari tot aan 30 juni, af met een omzet van 320,5 miljoen Zweedse kroon (33,7 miljoen euro). Dat komt neer op een stijging van 14,4 procent, of 12,4 procent bij constante wisselkoersen, maakte het concern afgelopen week bekend.

Björn Borg AB ziet omzet groeien, maar winst dalen in H1

Ondanks de stijgende omzet, maakte de winst van Björn Borg in het eerste halfjaar geen groei door. De nettowinst kwam uit op 1,7 miljoen Zweedse kroon (0,2 miljoen euro), ten opzichte van 4,3 miljoen Zweedse kroon (0,45 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat van de groep bedroeg 6,5 miljoen Zweedse kroon (0,68 miljoen euro), ruim de helft minder dan in het eerste halfjaar van 2016.

“In het opsommen van het tweede kwartaal zijn er meerdere overwinningen om te vieren, met name de grote focus op social media, waarop we het bewustzijn van ons sportkledingmerk in Zweden en Nederland vergroten,” verklaart CEO Henrik Bunge in een persbericht. “We versterken onze positie in klantenenquêtes over welk ondergoed mannen prefereren en we blijven succesvol performance underwear ontwikkelen, wat wil zeggen functioneel ondergoed voor zowel mannen en vrouwen,” aldus de directeur, eraan toevoegend dat het bedrijf de kosten in het tweede kwartaal heeft weten te verminderen.

Björn Borg noteert 14,4 procent omzetgroei in H1

Daling in alle markten behalve Finland

Björn Borg maakte in het eerste halfjaar een aanzienlijke groei door in Finland en kleinere markten als Groot-Brittannië en Duitsland. In haar belangrijkste markten Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland en België zag het concern de omzet echter dalen, naar eigen zeggen te wijten aan zwakkere verkopen van ondergoed. De omzet uit deze categorie daalde met 2 procent. De categorieën tassen en brillen rapporteerden ook een omzetdaling van respectievelijk 19 en 59 procent. De omzet van sportkleding van 11 procent hoger uit, die van schoenen groeide met 12 procent.

Björn Borg zag de omzet uit groothandelsactiviteiten bijna verdubbelen naar 254,5 miljoen Zweedse kroon (26,7 miljoen euro). De groothandel in de Benelux vertegenwoordigt hiervan 58 miljoen Zweedse kroon (6,08 miljoen euro), te danken aan de overname van de voorgaande Benelux-distributeur Baseline Group. De omzet uit retailactiviteiten groeide van 59,4 miljoen Zweedse kroon (6,2 miljoen euro) naar 98,8 miljoen Zweedse kroon (10,4 miljoen euro), naar eigen zeggen ook te danken aan de overname van Baseline Group. Aan het einde van het halfjaar beschikte Björn Borg over een totaal van 39 winkels, waarvan 33 eigendom van de groep zelf.

Omzetgroei, maar verlies in tweede kwartaal

De positieve start van het boekjaar zette ook in het tweede kwartaal door. Het bedrijf rapporteerde in de periode van 1 april tot aan 30 juni een omzetstijging van 10,4 procent naar 134,8 miljoen Zweedse kroon (14,1 miljoen euro). Er werd echter een verlies van 3,3 miljoen Zweedse kroon (0,35 miljoen euro) gerapporteerd, tegenover een verlies van 2,2 miljoen Zweedse kroon (0,23 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar. Verwachtingen voor de rest van het boekjaar zijn niet vrijgegeven.

Beeld: Björn Borg Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN