• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Björn Borg ziet omzet en winst stijgen in het tweede kwartaal

Björn Borg ziet omzet en winst stijgen in het tweede kwartaal

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Björn Borg winkel Credits: Björn Borg press room

Björn Borg AB heeft een sterk tweede kwartaal gepresenteerd, volgens hun financiële rapport. De modegroep zag zowel de omzet als de winst toenemen.

In de periode van 1 april tot en met 30 juni 2024 behaalde de groep een omzet van 213,3 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 18,46 miljoen euro). Dit vertegenwoordigt een stijging van 28,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De winst na belastingen steeg tot 6,5 miljoen Zweedse kronen, een toename van 55,7 procent.

CEO Henrik Bunge wijst op de sterke verkoop van schoenen als een belangrijke factor achter de positieve resultaten. "Het is een enorme overwinning dat de schoenenlijn met maar liefst 199 procent is gegroeid," aldus Bunge.

Björn Borg AB is eigenaar van het Zweedse sportmerk Björn Borg, dat onder andere ondergoed, sportkleding, tassen en schoenen aanbiedt. Het bedrijf verkoopt ook brillen via licentiehouders. De producten zijn verkrijgbaar in ongeveer twintig markten, met Zweden en Nederland als de grootste afzetgebieden.

De van schoenenlijn van Björn Borg is met 199 procent gegroeid in het tweede kwartaal, aldus CEO Bunge. Credits: Björn Borg
Bjorn Borg