Blackstone verkoopt Jack Wolfskin

Het Duitse outdoorlabel Jack Wolfskin maakt voortaan deel uit van een groep schuldeisers. Moederbedrijf Blackstone heeft het merk aan hen overgedragen, zodat deze in ruil daarvoor een deel van het verschuldigde bedrag aan het private-equitybedrijf kunnen laten vallen. Dat meldt Der Spiegel.

De drie grootste aandeelhouders van Jack Wolfskin zijn nu Bain Capital Credit, HIG/Bayside Capital en CQS. Samen hebben ze ruim de helft van het label in handen. Door de overname is het bedrag op de schuld van Jack Wolfskin gedaald met 225 miljoen euro naar 110 miljoen euro. De nieuwe eigenaren gaan daarnaast 25 miljoen euro in het merk investeren, onder andere om het meer liquide middelen te geven.

“Door het versterken van onze liquiditeit en het sterk terugdringen van onze passiva en interestuitgaven heeft het bedrijf nu een stevige basis en het nodige kapitaal om de activiteiten verder uit te breiden”, stelt CEO Melody Harris-Jensbach tegenover Der Spiegel.

De schulden bij Jack Wolfskin stegen de afgelopen tijd omdat door Blackstone flink werd ingezet op internationale expansie. Daar bovenop presteerde het merk onder de verwachtingen in onder andere de Chinese markt. Naast Jack Wolfskin investeerde Blackstone ook in merken als Versace en Crocs. Ook is het eigenaar van winkelcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen.

Beeld: Jack Wolfskin Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN