• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Boekhoorn keert mogelijk terug bij Hema dankzij bod met Parcom en Jumbo-familie’

‘Boekhoorn keert mogelijk terug bij Hema dankzij bod met Parcom en Jumbo-familie’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sinds de schuldeisers sinds juni de eigenaar zijn van Hema, is het wachten op het moment dat het bedrijf weer wordt doorverkocht. Zoals Hema CEO Tjeerd Jegen destijds al aangaf zijn de schuldeisers namelijk geen ‘natuurlijke eigenaren’ en willen ze zo snel mogelijk van het bedrijf af. Bronnen melden nu aan het Financieele Dagblad dat investeringsmaatschappij Parcom de beste papieren heeft. In de papieren staan wel twee opmerkelijke mede-financiers: Marcel Boekhoorn en Jumbo-familie Van Eerd.

Afgelopen tijd konden partijen een bod doen op Hema. Volgens het FD zijn er nog twee of drie andere serieuze gegadigden. Een hiervan is de combinatie van de burgerinitiatieven HoudeHema en WeLoveHema. In dit initiatief willen particulieren de eigenaar worden van de keten. Daarnaast zijn er nog een of twee buitenlandse investeringsmaatschappijen onder de gegadigden, aldus de krant.

Boekhoorn mag dan officieel niet meer de eigenaar zijn van Hema, het bedrijf zag hem met verdriet gaan. CEO Tjeerd Jegen benadrukte in juni dat het bedrijf altijd fijn heeft samengewerkt met Boekhoorn.

Dat ook de Jumbo-familie Van Eerd naar verluidt zich heeft aangesloten bij een bod op Hema is opmerkelijk. Jumbo werd meerdere malen genoemd als mogelijke overnamepartij van Hema maar dit heeft de CEO meerdere malen ontkend. Het FD meldt dat alleen de familie achter Jumbo betrokken is bij het bod en niet Jumbo zelf.

Beeld: Hema

HEMA
Jumbo
Marcel Boekhoorn
Parcom