Bogner uit de etalage gehaald

De Duitse modegroep Bogner is niet meer te koop. De afgelopen maanden was Bogner, dat gespecialiseerd is in luxe skikleding, op zoek naar een koper, maar eigenaar en CEO Willy Bogner heeft besloten om het bedrijf toch niet te verkopen.

“Meerdere potentiele investeerders hebben serieuze interesse getoond, maar Willy Bogner heeft besloten om het bedrijf op dit moment niet te verkopen en door te gaan met de wereldwijde expansie van het merk, samen met zijn eigen team,” laat het bedrijf in een persbericht weten.

Investeringsmaatschappijen Permira, Bridgepoint, Capvis en de Zuid Koreaanse NXMH hadden in het voorjaar al belangstelling getoond voor een mogelijke overname, maar wilden er minder voor betalen dan de eigenaar in gedachte had. In september 2014 meldde het bedrijf dat het Goldman Sachs de opdracht had gegeven om diverse strategische opties voor het bedrijf te onderzoeken, waaronder een mogelijke verkoop. Vorig jaar rapporteerde het bedrijf een brutowinst van 30 miljoen euro.

Bogner werd in 1932 opgericht door skispringer Willy Bogner. Het bedrijf is gevestigd in München en wordt nu geleid door zijn zoon. Er werken zo’n 900 mensen voor Bogner. De luxe skikleding van Bogner is in 35 landen verkrijgbaar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN