• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bonita grootste zorgenkind van Tom Tailor Group

Bonita grootste zorgenkind van Tom Tailor Group

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Tom Tailor Group zag in het derde kwartaal de omzet met 10,7 procent afnemen, zo blijkt uit het kwartaalverslag. Het bedrijf rapporteert een omzet van 214,3 miljoen euro in het derde kwartaal. Het merk Bonita blijkt het grootste zorgenkind te zijn van de Duitse groep.

Het bedrijf meldt dat het een uitdagend derde kwartaal achter de rug heeft, maar dat het Tom Tailor merk een omzetstijging van 1,9 procent rapporteert als de effecten van de winkelsluitingen niet mee worden genomen. Wordt dit wel gedaan, dan heeft het merk de omzet terug zien lopen met 8 procent in het derde kwartaal.

“Bonita voldoet niet aan de verwachtingen en rapporteert een buitenproportioneel negatief resultaat met een significante afname in alle drie de maanden van het kwartaal. De afname is ingezet door de uitdagende weersituatie en enige extreem agressieve afprijzing maatregelen om voorraad uit het eerste kwartaal de reduceren,” aldus het verslag. Het merk zag de omzet met 18,5 procent afnemen in het derde kwartaal.

“Als naar de groep in het geheel wordt gekeken, is het duidelijk dat de resultaten van het derde kwartaal niet bevredigend zijn,” aldus de Tom Tailor Group. Door de negatieve resultaten heeft de groep de omzet en winst voorspelling van het gehele financiële jaar al in september aangepast.

Bonita
Tom Tailor
TOM TAILOR GROUP