• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bosbranden Amazone: Brazilië accepteert hulp - LVMH schenkt 10 miljoen

Bosbranden Amazone: Brazilië accepteert hulp - LVMH schenkt 10 miljoen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Nee, was het antwoord toen de G7-landen miljoenen aanboden om Brazilië te helpen bij het blussen van de branden in de Amazone. Enkele uren later bedacht president Jair Bolsanaro zich. Het land accepteert hulp, zolang het zelf over het geld mag beslissen.

Tijdens de G7-top in Biarritz werd 18 miljoen euro aangeboden aan Brazilië. Bolsanaro weigerde in eerste instantie het geld omdat het ‘een Braziliaanse zaak’ zou zijn. LVMH kondigde kort na de beslissing van de G7-landen aan nog een extra 10 miljoen euro bij de noodhulp te storen.

Yann Arthus-Bertrand in het persbericht van LVMH: “Het beschermen van het milieu draait niet alleen om woorden en toespraken of om het onderteken van documenten uit principe, het gaat ook om het ondernemen van collectieve actie wanneer gevaar dreigt. Ik ben trots dat LVMH zich aansluit bij de noodhulp en ik hoop dat vele anderen zullen volgen.”

De branden in de Amazone zijn wereldnieuws. Het gebied kampt met een recordaantal bosbranden en dankzij meerdere beroemdheden die erover berichten op hun accounts, is the hashtag #prayforamazonas een trending topic. Branden zijn niet ongewoon in de Amazone, maar volgens experts loopt het nu wel uit de hand.

Amazone
LVMH