• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bottega Veneta start nieuwe academie om vakmanschap te behouden

Bottega Veneta start nieuwe academie om vakmanschap te behouden

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Bottega Veneta start nieuwe academie om vakmanschap te behouden. Credits: Bottega Veneta

Bottega Veneta kondigde maandag de oprichting van een nieuwe academie aan. Met de naam Accademia Labor et Ingenium versterkt de school de toewijding van het luxemerk aan traditioneel vakmanschap.

Vernoemd naar de waarden van het merk, 'Labor et Ingenium, Craft and Creativity’, zal de academie trainingen, workshops en lessen aanbieden in het atelier in Montebello Vicentino en een nieuwe ruimte in Povolaro Dueville. Een centraal element is het uitgebreide opleidingsprogramma voor 50 studenten per jaar, dat stages garandeert in de ateliers van Bottega Veneta.

Het programma, dat wordt geleid door vijf meester-ambachtslieden, weerspiegelt het collectieve ethos van het merk sinds de oprichting in 1966. In een verklaring benadrukte Leo Rongone, CEO van Bottega Veneta, de rol van de academie in het behoud van het unieke vakmanschap van het merk en het koesteren van toekomstige ambachtslieden. Een eerste samenwerking met de Iuav Universiteit van Venetië is begonnen met een zeven weken durende oriëntatiecursus. Dit partnerschap markeert de vierde samenwerking tussen Bottega Veneta en de universiteit.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.UK. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

Bottega Veneta