• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brusselse Woluwe Shopping Center in Nederlandse handen

Brusselse Woluwe Shopping Center in Nederlandse handen

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse Eurocommercial Properties is de nieuwe eigenaar van het Woluwe Shopping Center. Het vastgoedbedrijf betaalt naar verluid 425 miljoen euro voor het winkelcentrum, gelegen aan de rand van Brussel. Dit blijkt uit een mededeling van de vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe uitbreiding, waarover De Tijd bericht.

In oktober werd al bekend dat Eurocommercial een bod had gedaan op het winkelcentrum: volgens de mededeling is dat afgelopen vrijdag aanvaard. De huidige eigenaar van het complex, AG Real Estate, zette het begin 2017 in de etalage voor een bedrag van 300 miljoen euro. De koop wordt volgens een aanvullende persbericht eind februari afgerond.

Het Brusselse Woluwe Shopping Center opende haar deuren in 1968 en heeft een oppervlakte van zo’n 46.000 vierkante meter. Jaarlijks bezoeken ruim 6,5 miljoen mensen het complex. Onder meer Zara, C&A, Superdry en Calvin Klein bestieren een pand in het centrum. Eurocommercial Properties is een beursgenoteerde specialist in shoppingcentra, met een portfolio ter waarde van vier miljard euro. Het bezit winkelcentra in onder meer Frankrijk, Zweden en Italië.

AG Real Estate
Eurocommercial Properties
Woluwe Shopping Center