JD.com, Inc. heeft in het afgelopen financiële jaar de brutowinst bijna zien verdubbelen. Uiteindelijk rapporteerde het bedrijf een winstgroei van 43,7 procent, zo blijkt uit de jaarcijfers van de Chinese e-tailer. In totaal bedroeg de brutowinst 7,8 miljard dollar (6,3 miljard euro), zo blijkt uit de jaarcijfers.

De omzet voor het gehele jaar bedroeg 55,7 miljard dollar (45,3 miljard euro) door een stijging van 40.3 procent. De totale omzet kreeg in het laatste kwartaal nog een zet van 16,9 miljard dollar (13,7 miljard euro). JD.com behaalde in het hele boekjaar een netto inkomen van 18 miljoen dollar (14,6 miljoen euro).

“Onze ongeëvenaarde online winkelervaring blijft de Chinese e-commerce een nieuwe vormgeven, wint daarmee klanten en het stuwt robuuste groei in 2017,” aldus Richard Liu, CEO van JD.com in het jaarrapport. “Terwijl we onze visie van ‘grenzeloze retail’ implementeren, werken we met topspelers uit de industrie om China’s meest geavanceerde retail ecosysteem te bouwen en daarmee consumenten te bereiken waar en wanneer ze ook winkelen.” Het bedrijf zal zich in het huidige boekjaar richten op investeringen in technologie, de ervaring van de gebruikers en het uitbreiden van het ‘JD ecosysteem om meer waarde te brengen voor onze klanten en zakenpartners’.

Voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht JD.com een omzetgroei tussen de 30 en 33 procent. Concreet verwacht het bedrijf een omzet tussen de 98 miljard en 100 miljard Chinese Yuan (12,5 en 12,8 miljard euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN