C&A heeft tijdens de vijfde editie van de Trust Conference in Londen de Stop Slavery-prijs in ontvangst genomen. De prijs werd uitgereikt door de Thomson Reuters Foundation.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die concrete stappen ondernemen om gedwongen arbeid uit hun keten te verwijderen. C&A werd door de jury beschreven als "exemplarisch" voor de transparantie rondom de aanpak van hun problemen rondom gedwongen arbeid in de keten.

C&A heeft arbeidsrichtlijnen en protocollen opgenomen in hun gedragscodes die gelden voor al hun leveranciers. De richtlijnen gaan over de wettelijke naleving, arbeidsomstandigheden en milieuprestaties en worden elk jaar door externen in 2500 fabrieken gecontroleerd.

"C&A werkt samen met leveranciers die bij elkaar meer dan een miljoen werknemers in dienst hebben. Zij verdienen allemaal evenveel respect en waardigheid. Onze klanten verwachten ook van ons een hoge mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We begrijpen dat we er nog niet zijn. Met andere bedrijven, brancheorganisaties en overheden, moeten we samenwerken aan betere werkomstandigheden wereldwijd en programma’s implementeren die rekening houden met de unieke uitdagingen geldend per land en regio, laat Jeffrey Hogue, Global Chief Sustainability Officer bij C&A, in een persbericht weten over het ontvangen van de prijs.

Lees ook: C&A doet 13 winkels van de hand

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN