C&A overweegt verkoop aan Chinese investeerders

C&A wordt mogelijk aan Chinese investeerder verkocht. Dat meldt de website van het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van anonieme bronnen. Volgens het weekblad zit de verkoop in de afrondende fase.

De deal zou bijna rond zijn, schrijft Der Spiegel. C&A bevestigt noch ontkent dit. Aan verschillende media heeft Cofra Holding, het moederbedrijf van C&A gevestigd in Zwitserland, aangegeven dat er door de kledingketen wordt gekeken naar 'mogelijkheden om te accelereren in groeimarkten zoals China, opkomende markten en op digitaal vlak'. Ook laat de Nederlandse kledingketen weten dat 'samenwerkingen en andere vormen van externe investeringen hier onderdeel van kunnen zijn.'

C&A mogelijk in Chinese handen

Door de toenemende concurrentie van fast-fashionketens zoals H&M en Primark, staat het bedrijf al enige tijd onder druk. In 2016 nam de verkoop fors af en ook in 2017 stegen de verkopen niet. De omzet van C&A Duitsland bedroeg in boekjaar 2016/ 2017 2,6 miljard euro - gedetailleerde cijfers over rendabiliteit en groeipotentieel worden niet bekendgemaakt door het familiebedrijf. Vorig jaar februari schrapte de modeketen meer dan tweehonderd banen op de hoofdkantoren in België en Duitsland. Volgens C&A waren de ontslagen het gevolg van een transformatieplan. In de zomer van 2017 werd Alain Caparros aangesteld als CEO van het bedrijf. Martijn Brenninkmeijer, CEO van het moederbedrijf van C&A, gaf destijds aan dat Caparros de juiste leider is om de transformatie van het bedrijf te versnellen. Het transformatieprogramma van C&A is gericht op het veranderen van de manier waarop consumenten waarde hechten aan het merk terwijl de toewijding van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid op pijl blijft.

C&A werd in 1841 opgericht door de gebroeders Clemens en August Brenninkmeijer, afkomstig uit het Westfaalse Mettingen. De Katholieke Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer bestaat uit meer dan 1000 familieleden waarvan er 68 werkzaam zijn als manager in het bedrijf. De aandelen van de familie zijn gebundeld in Cofra Holding AG, gevestigd in Zug, Zwitserland, dat op zijn beurt het modebedrijf C&A bezit. C&A heeft meer dan 1500 winkels in Europa en meer dan 35.000 mensen in dienst. De modeketen richt zich op mode voor dames, heren en kinderen. Het vermogen van de familie wordt geschat op 20 miljard euro.

C&A heeft nog niet gereageerd op het verzoek van FashionUnited om een reactie.

Beeld: C&A Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN