• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Calida Group noteert groei bij alle dochtermerken in H1

Calida Group noteert groei bij alle dochtermerken in H1

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Zwitserse lingerieproducent Calida Group, moederbedrijf van lingerielabels als Aubade en Calida, realiseerde in de eerste helft van fiscaal jaar 2019 groei in alle verkoopkanalen en dochtermerken. Calida Group rapporteerde, “ondanks uitdagende omstandigheden”, een omzet van 196,6 miljoen Zwitserse Frank (179 miljoen euro), wat neerkomt op een stijging van 4 procent. Dat blijkt uit het halfjaarverslag.

Het bedrijfsresultaat van Calida Group kwam 15,3 procent hoger uit, op 6,3 miljoen Zwitserse Frank (5,7 miljoen euro), aldus het bedrijf in het verslag.

“De Calida Group heeft in de eerste zes maanden van het jaar opnieuw aangetoond dat het in staat is te anticiperen en reageren op duurzame uitdagingen en transformaties, en deed dat beter dan de rest van de markt,” aldus CEO Reiner Pichler in een verklaring. “De implementatie van onze strategie loont. We zijn voortdurend bezig om onze expansie winstgevend voort te zetten,” zegt Pichler.

Calida Group: Calida en Aubade zien omzet groeien in H1

De omzet vanuit retailactiviteiten kwam 2,8 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en de omzet uit groothandelsactiviteiten steeg met 1,9 procent. De online platforms van Calida Group groeiden het hardst: de omzet vanuit e-commerce activiteiten steeg met 20,9 procent. Daarmee vertegenwoordigt e-commerce momenteel 11,8 procent van de totale inkomsten. Daarnaast rapporteerde Calida Group groei over alle dochtermerken. De omzet bij het label Calida kwam 4,8 procent hoger uit op 63,1 miljoen Zwitserse Frank (57,5 miljoen euro). Aubade rapporteerde een omzet van 27,6 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 3,4 procent. De omzet bij Lafuma groeide met 2,6 procent.

Voor het tweede halfjaar van het boekjaar verwacht Calida Group vergelijkbare resultaten.

Calida wordt in Nederland en België onder andere verkocht in Designer Outlet Roermond en via webshops als Zalando. Aubade beschikt over een winkel in onder andere Brussel.

Beeld: Calida Group press center

Aubade
CALIDA
Calida Group