• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Canada Goose breidt consumentenverkoop uit

Business

Canada Goose breidt consumentenverkoop uit

Door Esmerij van Loon

31 aug. 2016

Het Canadese outdoor merk Canada Goose werkt aan een grootschalige expansie. Dit najaar gaan de eerste eigen winkels open in Toronto en in New York en in September starten drie nieuwe executives op sleutelposities binnen het bedrijf. Het merk, dat vooral bekend is van de functionele winterjassen, wil uitbreiden in nieuwe productcategorieën en voor de omzet minder afhankelijk worden van het winterseizoen.

Canada Goose maakte de nieuwe aanstellingen dinsdag bekend. Het gaat om Lee Turlington die benoemd is tot chief product officer; Jackie Poriadjian-Ash wordt chief marketing officer en Scott Cameron Executive Vice President voor e-commerce, retail en strategie. Het drietal neemt een berg ervaring mee. Zo heeft de nieuwe productdirecteur ruim 25 jaar ervaring bij merken als Nike, Patagonia, The North Face en Fila. Turlington, die al tien jaar als consultant voor Canada Goose werkt, gaat zich richten op productinnovatie.

Scott Cameron, die partner was bij consultancybureau McKinsey & Co, wordt verantwoordelijk voor de direct-to-consumer verkoop wereldwijd. Rechtstreeks aan consumenten verkopen is relatief nieuw voor Canada Goose. Het merk heeft pas kort een webshop en daar komen nu de eigen winkels bij.

Het Canadese outdoor merk viert volgend jaar zijn zestigste verjaardag. Canada Goose werd in 1957 opgericht in Toronto. Sam Tick richt dat jaar Metro Sportswear Ltd op voor de productie en verkoop van wollen vesten, regenjassen en skipakken. In de jaren 70 ontwikkelt het bedrijf een vulmachine voor dons en het bekende donsjack - de gewatteerde jas gevuld met dons van de sneeuwgans - is geboren. Anno 2016 worden de donsjacks van Canada Goose nog steeds in het thuisland gefabriceerd. Het bedrijf biedt werk aan ruim 6 procent van de textielarbeiders in Canada en maakt volgens de website alleen gebruik van dons en veren afkomstig van pluimvee uit de voedselindustrie.

Beeld: Canada Goose Facebook