• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Canada Goose stapt schoenenbranche in met overname Baffin

Canada Goose stapt schoenenbranche in met overname Baffin

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Canada Goose Holdings Inc. neemt Baffin Inc, producent van outdoor en industriële schoenen, over. Canada Goose neemt het bedrijf over voor 32,5 miljoen Canadese dollar (21,7 miljoen euro), aldus het persbericht. Het bedrijf, bekend van de donsjassen, neemt hiermee de eerste stap in de schoenenbranche.

“Het erfgoed van de (Noord-)pool en de ’beste in de branche’ functionaliteit van Baffin laarzen zijn gelijk aan waar Canada Goose voor staat,” aldus CEO van Canada Goose, Dani Reiss, in het persbericht. “Terwijl we onze groei initiatieven voorzetten en bouwen aan een bedrijf voor de generaties na ons, geeft Baffin ons waardevolle infrastructuur en kennis om de schoenenbranche te gaan verkennen. Deze strategische en lange termijn investering is een belangrijke eerste stap in Canada Goose’s reis in de schoenenwereld.”

Baffin Inc zal zelfstandig blijven opereren vanuit het hoofdkantoor in Stoney Creek, Ontario. Het bedrijf werd in 1979 opgericht en staat bekend om de laarzen die de meest extreme weersomstandigheden doorstaan. Het merk wordt voornamelijk verkocht in Canada en de Verenigde Staten.

Baffin Inc.
Canada Goose
Canada Goose Holdings Inc
schoenenbranche