• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Carolina Herrera en Oscar de la Renta sluiten vrede

Carolina Herrera en Oscar de la Renta sluiten vrede

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modehuizen Carolina Herrera en Oscar de la Renta hebben vrede gesloten en hun juridische strijd om de benoeming van Laura Kim als Oscar de la Renta’s mede-creatief directeur beëindigd. Dat melden diverse media.

Afgelopen december spande het Amerikaanse modehuis Carolina Herrera een rechtszaak aan tegen rivaal Oscar de la Renta, nadat die laatste voormalig Carolina Herrera-ontwerpster Laura Kim benoemde tot mede-creatief directeur. Met een dwangbevel van de rechter hoopte Herrera de aanstelling van Kim uit te kunnen stellen tot april.

Nu hebben beide modehuizen echter een ‘discrete schikking’ bereikt over de benoeming, die het Kim mogelijk maakt haar functie bij Oscar de la Renta samen met haar partner Fernando Garcia te blijven vervullen. “Carolina Herrera Ltd., Oscar de la Renta LLC en Laura Kim hebben een akkoord bereikt over de aangespannen rechtszaak. De voorwaarden van de schikking zijn vertrouwelijk, behalve dat Kim is teruggekeerd naar Oscar de la Renta LLC, onder de overeengekomen voorwaarden,” aldus beide bedrijven in een verklaring tegenover WWD.

Kim werkte vanaf 2015 als consultant voor Carolina Herrera. Zij zou een aanbod van 1 miljoen dollar om creatief directeur van het merk te worden hebben afgeslagen, en een paar maanden later het aanbod om samen met Garcia creatief directeur van De la Renta te worden, hebben geaccepteerd. Volgens de aanklacht van Herrera zou het modehuis hebben geleden onder haar vertrek.

Beeld: Carolina Herrera

Carolina Herrera
Oscar De La Renta