Het klinkt als een plot uit een soap. Amerikaans modehuis Carolina Herrera sleept concurrent Oscar de la Renta voor de rechter vanwege de jonge ontwerpster Laura Kim, die in september door De la Renta werd benoemd als mede-creatief directeur, samen met haar partner Fernando Garcia. Herrera hoopt met een dwangbevel van de rechter de benoeming van Kim tot april uit te stellen, overeenkomstig het niet-concurrentiebeding. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Kim, die samen met Garcia het eigen merk Monse voert, werkte vanaf 2015 als consultant voor Carolina Herrera. Zij zou volgens officiële documenten een aanbod van 1 miljoen dollar om creatief directeur van het merk te worden hebben afgeslagen, en een paar maanden later het aanbod om samen met Garcia creatief directeur van De la Renta te worden, hebben geaccepteerd.

Volgens een verklaring van Kim, in handen van haar advocaat, zou modehuis Carolina Herrera haar de functie van creatief directeur hebben aangeboden, met dien verstande dat zij oprichtster Carolina Herrera, 77, zou vervangen. Uit de documenten blijkt echter dat Herrera zelf hier niets van wist en van plan was zelf door te gaan als creatief directeur. “Volgens mijn aanbiedingsbrief stond dat ik zou rapporteren aan CH’s voorzitter en CEO Francois Kress. Ik kwam er echter al snel achter dat mevrouw Herrera vaak de leiding nam, zonder bezwaar van de heer Kress,” aldus Kim in de verklaring.

Kim meldt voorts dat toen zij haar ontslag nam, Carolina Herrera zou hebben gezegd dat zij de ontwerpen van Kim en Garcia maar niets vond en dat zij deze zou vervangen. In een vermeend gesprek tussen de twee vrouwen zou Herrera hebben gezegd: “Niemand kent jou en niemand weet dat je hier bent. Ik ben beroemder dan jij en heb meer machtige vrienden.”

Voor Kim werd de situatie zodanig lastig en stressvol, dat zij op 8 juli ontslag nam. Volgens haar werd het niet-concurrentiebeding van zes maanden per brief ingeroepen door Kress, dagen na haar benoeming door De la Renta.

Volgens de aanklacht van Herrera zou het modehuis hebben geleden onder het vertrek van Kim en zou de laatste collectie van Kim’s hand - de Resort 2016 collectie - het grootste commerciële succes van het huis zijn geweest.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN