• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Cassis Paprika bereikt overeenkomst met Futura Capital Fund voor overname winkels

Cassis Paprika bereikt overeenkomst met Futura Capital Fund voor overname winkels

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Archiefbeeld van Paprika (2018)

Futura Capital Fund bracht begin deze maand een ‘aanzienlijk bod’ uit voor de overname van zo’n 70 procent van de winkels en het personeel op het hoofdkwartier van de Belgische modegroep Cassis Paprika. Dat overnamebod is nu bindend, zo meldt De Morgen op basis van informatie van vakbond ACLVB.

Dit nieuws werd volgens de vakbond bekendgemaakt na een bijzondere algemene vergadering op donderdag. De directie van het bedrijf bevestigde het overnamebod en noemde de bieding ‘bindend’. Volgens de vakbond moet het bod nog wel worden onderworpen aan opschortende voorwaarden en wordt het nog bestudeerd door de curator.

De overname van 70 procent van de Cassis en Paprika winkels is dus nog niet definitief. “Indien de opschortende maatregelen niet worden opgeheven, volgt er een faillissement zonder meer, met het verlies van 295 banen tot gevolg”, aldus ACLVB volgens De Morgen. Als de gedeeltelijke overname wel kan worden gerealiseerd, moet er worden onderhandeld over de arbeidsvoorwaarden en -methoden binnen de nieuwe structuur.

Overnamebod Futura Capital Fund op winkels is Cassis Paprika bindend

De Belgische modegroep vroeg begin deze maand een stil faillissement aan. Het doel: In besloten kring een poging doen om (een deel van) de modeketen te verkopen, alvorens het faillissement werd uitgesproken. Het management onderhandelde toen al met Futura Capital Fund voor de overname van 70 procent van het winkelbestand en het personeel op het hoofdkwartier. Cassis Paprika had 30 dagen de tijd om een overeenkomst te bereiken en dat is nu gelukt.

Het bindende overnamebod zou voor opluchting kunnen zorgen, maar dat geldt niet voor het personeel. Volgens de vakbond zijn de werknemers de situatie beu. Er wordt van hen verwacht gemotiveerd te blijven zonder te weten welke kant de munt op zal vallen, zo klinkt het.

Cassis
Cassis Paprika
Paprika