• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Cavalli schrapt 50 banen in Florence

Cavalli schrapt 50 banen in Florence

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De plannen om 50 banen bij Roberto Cavalli in Florence te schrappen zijn goedgekeurd door de Italiaanse vakbonden. Dat zijn er 27 minder dan aanvankelijk verwacht werd. Van de 50 banen zijn 25 gerelateerd aan de sluiting van de drukker en zijn 15 ‘vrijwillige’ ontslagen. Dat meldt Women’s Wear Daily.

De ontslagen zijn de eerste stap in het herstructureringsplan dat in oktober werd aangekondigd. Destijds kwamen medewerkers van het modehuis in opstand toen bekend werd gemaakt dat bijna 30 procent van het personeelsbestand (200 van de 672 mondiale medewerkers) zijn baan zou verliezen. Diezelfde dag kondigde Cavalli het vertrek van creatief directeur Peter Dundas aan.

Cavalli zette de herstructurering in om het bedrijf weer winstgevend te maken en heeft zichzelf tot 2018 gegeven dit te realiseren. In een poging het bedrijf te stroomlijnen moest het kantoor in Milaan sluiten en zouden alle operationele en creatieve functies verplaatst worden naar Milaan. Productie en logistiek moesten teruggebracht worden, en een aantal winkels zouden worden gesloten of geherlocaliseerd. Cavalli telde vorig jaar 182 winkels.

Destijds zei Cavalli topman Gian Giacomo Ferraris dat hij voor 2016 een omzet van 155 tot 160 miljoen euro verwachtte. Hij benadrukte dat het bedrijf geen schulden heeft.

Ferraris zegt ‘zeer tevreden’ te zijn met de overeenkomst met de vakbonden, ‘die vooraf gaat aan de herlancering van het bedrijf’. Ook Bernardo Marsco van vakbond Filctem Cgil is tevreden. “We hebben een aanzienlijke vermindering van ontslagen bereikt en een behoorlijke stimulans voor vrijwillig vertrek,” aldus Marsco.

Roberto Cavalli