• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CBS: Kledingzaken draaien 2,9 procent meer omzet in juli

CBS: Kledingzaken draaien 2,9 procent meer omzet in juli

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De omzetstijging in de detailhandel heeft ook in juli doorgezet. De sector heeft 3,8 procent meer omzet gedraaid, zo meldt Centraal Bureau voor de Statistiek. Kledingzaken deden het in de modebranche het beste met een omzetstijging van 2,9 procent ten opzichte van juli 2017.

Bij de schoenen en lederwaren zaken nam de omzet met 1,5 procent af in juli. De daling bij de winkeliers is echter lager dan juli 2017, toen de omzet nog met 2 procent afnam.

Het verkoopvolume in de totale detailhandel nam toe met 3,3 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. De foodsector stuwde echter de omzettoename, in de sector werd in juli 5,1 meer omzet gedraaid dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Bij non-food winkels steeg de omzet met 1,1 procent, waarbij kledingzaken, drogisterijen en winkels in doe-het-zelf-artikelen, keukens en vloeren de grootste stijgingen hadden.

De online omzet nam in juli met 22 procent toe. Webwinkels hebben ruim 13 procent meer omgezet en multi channelers zagen de omzet met 37,5 procent toenemen.

CBS
Centraal Bureau voor de Statistiek
kledingzaken
Modebranche
schoenenbranche
SchoenenZaken