• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CEO Gerry Weber positief ondanks uitstel van betaling: “We zijn niet blut”

CEO Gerry Weber positief ondanks uitstel van betaling: “We zijn niet blut”

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gerry Weber International AG vroeg op vrijdag uitstel van betaling aan en wil hiermee het moederbedrijf van onder andere Gerry Weber en Hallhuber verder herstructureren. Op zondag gaf de CEO verdere toelichting tijdens een presentatie voor ongeveer honderd groot handelspartners, zo meldt FashionUnited.de. CEO Johannes Ehling blijft ondanks het uitstel van betaling positief over de toekomst van de groep.

“We zijn niet blut, integendeel, we hebben allerlei kansen,” aldus Ehling tegen Textilwirtschaft. Het bedrijf zou al het eerste contact hebben gelegd met mogelijke investeerders. De CEO benadrukt dat de financiën om het bedrijf door te zetten tot 2020 veilig zijn gesteld en daarmee ook de salarissen van 580 medewerkers verzekerd kunnen worden. Afgelopen herfst werd na onderzoek al bevestigd dat het mogelijk is om Gerry Weber International AG opnieuw te financieren. De voorlopige gesprekken met externe fondsen liepen vorige week vast waardoor uitstel van betaling werd aangevraagd.

“Tot het laatste moment hebben we geprobeerd om uitstel van betaling te vermijden,” aldus Ehling in een persbericht van Gerry Weber International AG. “Ik ben overtuigd dat we na een succesvolle herstructurering terug zullen keren op het pad van succes. Ondanks de teleurstelling van het uitstel van betaling, voelen we dat onze maatregelen goed ontvangen zijn door klanten, zakenpartners en medewerkers. Dit moedigt ons aan.”

Gerry Weber blijft positief ondanks uitstel van betaling

De herstructurering wordt in een hogere versnelling gezet, zo blijkt uit het persbericht. Rond de 230 winkels worden gesloten en het personeelsbestand wordt drastisch teruggebracht. Zowel nationaal als internationaal zullen in totaal 900 banen verdwijnen. Dit zijn onder andere banen die komen te vervallen door de reductie in de retail, maar ook in de logistiek zullen banen verdwijnen, aldus het persbericht.

Door het uitstel van betaling is een curator aangesteld, Stefan Meyer, die net als Ehling positief is. “In tegenstelling tot vele andere zaken, is hier al uitgebreid grondwerk gedaan. We hoeven niet onder druk een herstructureringsplan te maken omdat deze al voor een gedeelte is uitgevoerd. Hierdoor kunnen we deze maatregelen blijven toepassen, waardoor ik erg optimistisch ben en verwacht dat we snel een goede oplossing vinden voor Gerry Weber.”

Positiviteit bij Gerry Weber International AG ondanks uitstel van betaling

Tijdens de presentatie op zondag gaf Gerry Weber International AG aan klaar te zijn voor de levering tijdens het herfst/winter seizoen en een collectie voor lente/zomer 2020 wordt nog steeds ontwikkeld. “Ik hoop dat onze klanten vertrouwen in ons blijven houden,” aldus Christian Gerloff, advocaat en de vertegenwoordiger van het bedrijf tegen Textilwirtschaft. De distributie moet worden teruggebracht naar een ‘redelijk niveau’ waar regelmatige gewisseld wordt tussen ready-to-wear en er wordt geïnvesteerd in de collecties en producten.

Beeld: Gerry Weber website

Gerry Weber
Gerry Weber International AG