• Home
  • Nieuws
  • Business
  • CFO Philippe Blondiaux: “Chanel is niet te koop en bereidt zich niet voor op beursgang"

CFO Philippe Blondiaux: “Chanel is niet te koop en bereidt zich niet voor op beursgang"

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Chanel is niet te koop en gaat niet naar de beurs. Dit schrijft Business of Fashion na berichtgeving van verschillende media dat het bedrijf zich voorbereidt op een verkoop.

Het overlijden van Lagerfeld in combinatie met een toenemende transparantie van het bedrijf rond zijn huishoudboekje, deed de geruchtenmolen draaien. Alain en Gerard Wertheimer, eigenaar van het bedrijf, zouden een exitroute plannen. De familie Wertheimer zou het luxe Franse modehuis naar de beurs brengen of verkopen aan een grote speler. Deze berichtgeving wordt door Business of Fashion ontkracht.

"Chanel is niet te koop, Chanel bereidt zich niet voor op een IPO, ik wil dat voor de honderdste keer dit jaar opnieuw bevestigen," verklaart Philippe Blondiaux, chief financial officer van Chanel, tegenover BoF. "De cijfers die we hebben gedeeld, laten zien dat onze strategie precies het tegenovergestelde is van een bedrijf dat zich voorbereidt op een verkoop of een IPO. We hebben ons investeringsniveau verhoogd om ons voor te bereiden op de lange termijn. (...) Dat blijft onze strategie”, aldus de CFO.

Op FashionUnited schreven wij vorige week dat LVMH interesse heeft getoond in de aankoop van Chanel. LVMH-analisten vertelden beleggers op een investeerdersdag in Parijs deze week dat Chanel 100 miljard euro waard is, meer dan de eerder geschatte 50 miljard euro.

Beeld: Chanel website

Chanel
LVMH
Philippe Blondiaux