• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Chanel gewaardeerd op 100 miljard euro

Chanel gewaardeerd op 100 miljard euro

Door Kristopher Fraser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Als iemand overweegt om Chanel te kopen van de Wertheimer-familie, dan moet het rekening houden met een koopsom van 100 miljard euro. LVMH heeft interesse getoond in de aankoop van wat het meest winstgevende luxueuze modehuis blijkt te zijn. LVMH-analisten vertelden beleggers op een investeerdersdag in Parijs deze week dat Chanel 100 miljard euro waard is, meer dan de eerder geschatte 50 miljard euro.

Eerder dit jaar verklaarden Alain en Gerard Wertheimer dat Chanel niet te koop is, hoewel ze beiden de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. De meest waarschijnlijke exitroute voor de Wertheimers is een beursgang, maar voor een bedrijf dat van oudsher een privé-onderneming is, zal dit misschien niet goed overkomen op zijn aandeelhouders.

100 miljard euro is veel kapitaal om te verwerven, zelfs voor een grote speler. Tenzij de Rothschilds of Morgans willen ingrijpen, zullen de Wertheimers alternatieven moeten zoeken voor wat te doen met Chanel wanneer ze besluiten om het bedrijf op te geven.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op FashionUnited.com. Vertaling en bewerking Marjolein Stormezand.

Alain Wertheimer
Chanel
Gerard Wertheimer
LVMH
Wertheimer