• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ChannelEngine herstructureert, 10 procent banen geschrapt

ChannelEngine herstructureert, 10 procent banen geschrapt

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Beeld via ChannelEngine

Marketplace- en e-commerce beheerplatform ChannelEngine gaat herstructureren, zo bevestigt oprichter en CEO Jorrit Steinz telefonisch aan FashionUnited. Bij de herstructurering verdwijnt 10 procent van de 250 banen bij het bedrijf.

Steinz geeft aan dat ChannelEngine de afgelopen jaren hard is gegroeid en daar verder op in is gaan spelen met het aannemen van medewerkers. Zo is het bedrijf in een snel tempo gegroeid van 100 naar 250 personeelsleden. Echter groeit het bedrijf nu minder hard dan eerder, waardoor nu een pas op de plaats wordt gemaakt. “Het is goed om te verduidelijken dat we dus nog steeds groeien,” aldus Steinz. ‘We zijn financieel gezond, maar dat moet natuurlijk ook zo blijven. Onze organisatie is nu net iets te groot.”

De aanleiding voor de beslissing is de voorspelde groei die trager gaat dan verwacht. ChannelEngine werkt samen met veel grote partijen, maar Steinz geeft aan dat het met de grotere partijen vaak langer duurt voordat er een beslissing valt en het systeem van ChannelEngine geïmplementeerd kan worden. “Het duurt dus langer voordat die omzet werkelijk door ons systeem draait.” Steinz geeft wel aan dat in de retail wel alle partijen de verkoop via marketplaces, waarbij ChannelEngine kan faciliteren, serieus nemen. “In het verleden hoorde je nog weleens ‘Oh, we gaan het eens proberen’, nu zien mensen het als een super strategische beslissing.”

De banen die verdwijnen zijn over de gehele linie van het bedrijf te vinden én in alle regio's. “Zodat we overal met genoeg mensen zitten.” Steinz zette zelf ook al een bericht online op LinkedIn over de verandering bij ChannelEngine, in de hoop aandacht te genereren van bedrijven die zijn medewerkers potentieel een nieuwe baan kunnen aanbieden. “Er zijn al veel reacties gekomen en veel steun. Het is altijd zuur als je mensen moet laten gaan. Ik wil dat ze een goed thuis krijgen.”

Het mag dus duidelijk zijn dat ChannelEngine nog een groeipad voor zich heeft. “Je moet alleen efficiënt een business draaien.” Steinz geeft aan ook de volledige support te hebben van de investeerders en niet afhankelijk te zullen zijn van externe financiering. “Wat betreft financiering zitten we zeker tot en met 2026 nog goed.”

ChannelEngine