• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Charles Vögele verwacht omzetdaling in 2015 en neemt afscheid van directielid

Charles Vögele verwacht omzetdaling in 2015 en neemt afscheid van directielid

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Zwitserse modeketen Charles Vögele heeft een uitdagende periode achter de rug. De verkoopcijfers van het bedrijf waren in de afgelopen weken beneden verwachting, en naar aanleiding daarvan heeft het bedrijf de verwachting voor het boekjaar 2015 bijgesteld.

Charles Vögele verwacht het lopende boekjaar af te sluiten met een lagere omzet op vergelijkbare basis. Hoeveel lager de omzet precies zal zijn, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. Ook verwacht het bedrijf een negatieve EBITDA (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen opactiva en afschrijvingen op leningen en goodwill) van een eencijferig miljoenenbedrag. De retailer wijt de negatieve resultaten onder andere aan de zwakke euro en de lagere economische groei.

Tegelijk met de bekendmaking van de financiële vooruitzichten, heeft het merk gemeld dat er per direct een verandering in de directie plaatsvindt. Chief Sales Officer (CSO) Matthias Wunderlin die in 2013 bij Charles Vögele kwam werken heeft het bedrijf namelijk verlaten. Vicevoorzitter van de Raad van Bestuur Meinrad Fleischmann is de tijdelijke vervanger van Wunderlin. “De directie wil Matthias Wunderlin bedanken voor zijn toewijding aan het bedrijf,” zei Max Katz, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Charles Vögele groep.

Charles Vögele heeft ruim 750 verkooppunten in acht landen, waaronder Duitsland, Nederland, België en Hongarije. In het eerste halfjaar van 2015 behaalde het bedrijf een omzet van 392 miljoen Zwitserse frank (361 miljoen euro): een daling van 13,3 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.

Charles Vogele