• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Chinese Fosun International investeert 100 miljoen in Lanvin

Chinese Fosun International investeert 100 miljoen in Lanvin

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Chinese investeringsmaatschappij Fosun International komt in de kwestie rondom het Franse modehuis Lanvin als winnaar uit de strijd. Het investeert zo’n 100 miljoen euro in het in zwaar weer verkerende Lanvin, zo meldt Fashion Network op basis van bronnen dichtbij de kwestie. Ook de Qatarese investeerder Mayhoola was lange tijd in de race voor de investering.

De overeenkomst, die later in de week getekend moet worden, betreft de overdracht van een onbekend aantal aandelen. De Chinese zakenvrouw Shaw-Lan Wang, die momenteel 75 procent van de aandelen van Lanvin bezit, verliest haar meerderheidsbelang en zal in de nieuwe opzet een minderheidsaandeel behouden samen met Ralph Bartel, de Zwitserse zakenman die in 2016 opstapte bij het Franse modehuis.

Fosun International verwerft meerderheidsbelang in Lanvin

In juli vorig jaar meldde Reuters al dat accountants van Lanvin bij de handelsrechtbank in de Franse hoofdstad een waarschuwing hadden afgegeven over de financiële situatie. Het merk, opgericht door Jeanne Lanvin in 1889, voorspelde een daling van dertig procent in de verkoop voor 2017, daar waar Lanvin in 2016 al een dalende verkoop noteerde van 23 procent.

Vlak voor de kerstperiode won voormalig creatief directeur Alber Elbaz, die in 2015 na veertien jaar dienst plots werd ontslagen, de claim die hij had aangespannen tegen zijn voormalig werkgever omtrent zijn ontslag. De Marokkaans-Israëlische ontwerper ontving 10 miljoen euro ter compensatie, wat voor Lanvin wederom een financiële strop betekende. Na het vertrek van Elbaz werd er nog twee keer van creatief directeur gewisseld: Bouchra Jarrar kwam in 2016 aan het roer te staan, waarna ze niet veel later werd opgevolgd door Olivier Lapidus.

Fosun International is in handen van de Chinese miljardair Guo Gangchang, die naast aandelen in verzekeringsmaatschappijen ook een belang heeft in het Amerikaanse knitwear-merk St. John.

Van onze correspondent Prachi Singh. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

Beeld: Lanvin Facebook

Fosun International
Lanvin