• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Clessidra verkoopt Buccellati aan Chinezen

Clessidra verkoopt Buccellati aan Chinezen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Italiaans juweliershuis Buccellati komt in handen van de Chinese Gangtai Group, een specialist in vastgoed management en ontwikkeling en eigenaar van een van de grootste distributeurs van gouden sieraden in China. Gangtai neemt voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang van 85 procent in de luxe juwelier. De overige 15 procent blijft in handen van private equity groep Clessidra en de familie Buccellati. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Volgens ingewijden heeft Buccellati een bedrijfswaarde van bijna 270 miljoen euro, opgebouwd uit vermogen en schulden. Clessidra, moederbedrijf van Roberto Cavalli, nam in 2013 70 procent van het juweliershuis over voor 80 miljoen euro.

”Gangtai besloot in Buccellati te investeren na de realisatie dat internationale klanten steeds meer belangstelling hebben voor luxueuze, bijzondere sieraden in een hogere prijsklasse,” zei Buccellati CEO Gianluca Brozzetti, die samen met creatief directeur Andrea Buccellati, aanblijft in zijn huidige functie.

Volgens Brozzetti wil Gangtai investeren in de versnelde groei van het juweliershuis in het buitenland, met name in retail, communicatie en marketing. Er worden 88 winkels geopend in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Momenteel telt het huis 21 boetieks wereldwijd, waaronder in Milaan, Parijs, Londen, New York en Moskou.

Buccellati
Clessidra